Областните управители от Северозападния район с общо предложение за инфраструктурни ремонти

Приоритетните за Плевенско пътища, чието състояние изисква спешна рехабилитация, представи накратко Мирослав Петров

Областните управители на петте области в Северозападния район - Плевен, Враца, Ловеч, Монтана и Видин, ще направят общо мотивирано предложение за ремонти на пътища от второкласна и третокласна пътна мрежа. Около това решение днес се обединиха те на работна среща, инициирана от Областния управител на Враца Малина Николова. Приоритетните за област Плевен пътища, чието състояние изисква спешна рехабилитация, представи накратко Областният управител на Плевен Мирослав Петров.

"Предложенията за инфраструктурни ремонти на територията на областта са съобразени с актуалното състояние на пътната мрежа, натовареността и местоположението на пътищата с оглед осигуряването на транспортна връзка с останалите области от Северозападния район“, каза Мирослав Петров.

В работен порядък бяха обсъдени направените от всеки от областните управители предложения. По време на разговорите се открои общото мнение, че едно конкретно и аргументирано предложение за ремонти на второкласна и третокласна пътна мрежа, е отчетлив и ясен сигнал за нагласата на Северозападния район за провеждане на обща регионална политика. Това ще даде и оперативна готовност на областните управители на петте области – Плевен, Враца, Видин, Монтана и Ловеч – да изразят своята позиция във връзка с актуализацията на Целенасочена инвестиционна програма за Северозападния район.

На 25 юли предстои нова регионална среща в Монтана, на която да се утвърди окончателния вид на предложението. То ще бъде изпратено до министъра на регионалното развитие Николай Нанков и до министерски съвет.