Министър Цачева идва в Плевен за откриването на Център за предоставяне на безплатна правна помощ - pleven.utre.bg

Министър Цачева идва в Плевен за откриването на Център за предоставяне на безплатна правна помощ

16 юли 2017, 14:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МП

В него ще се осъществява безплатна правна помощ на физически лица от уязвими социални групи

Регионален Център за консултиране към Адвокатски съвет – Плевен, в който ще се осъществява безплатна правна помощ на физически лица от уязвими социални групи, съгласно чл. 18 от Закона за правната помощ, ще бъде открит утре в Плевен.

Откриването ще се състои на 17 юли от 13.00 часа в сградата на Съдебната Палата. Малко след това ще има пресконференция с участието на министъра на правосъдието г-жа Цецка Цачева и председателя на Националното бюро за правна помощ – гр.София - г-жа Елена Чернева.

Възможност за правна помощ, съгласно закона имат лица и семейства, които отговарят на условията за получаване на месечни и целеви помощи за отопление от ЗСП; лица настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги или ползващи социална услуга-резидентен тип, или социална услуга звено „Майка и бебе”; деца, настанени в приемни семейства или в семейства на роднини или близки по реда на Закона за закрила на детето; лица, пострадали от домашно или сексуално насилие, от трафик на хора или друго престъпление;  лица, търсещи международна закрила по реда на Закона за убежището и бежанците, за които предоставянето на правна помощ не се дължи на друго правно основание и чужденци, спрямо които е приложена принудителна административна мярка, и чужденци, настанени в специален дом за временно настаняване.

Предвижда се възможност да се предоставят изнесени консултации и правни съвети на място за хора от съответния съдебен район, живеещи в селища от областта или обитаващи социални домове, за което ще разчитаме на кметовете на съответната община.

Правна помощ ще се предоставя по граждански, наказателни и административни дела и ще се изразява с консултации, завеждане на дело; подготовка на документи и процесуално представителство /защита от адвокат/.Коментари (1)

Потребител
Спартак Плевен
стига с тия кретенизми-питайте я какво става с обещанието й да се построи залата и да се направи ремонт на стадиона или забрави вече за тях?!
16 юли, 22:59 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета