Мъж от Мечка нахлу в къщата на 80-годишна във Вълчитрън, сипе заплахи и стреля с газов пистолет

Извършителят е направил самопризнания и е задържан за 72 часа

На 14 юли в 01.58 часа в Първо РУ - Плевен е получен сигнал от еен 112, че неизвестно лице, чрез употреба на сила, изразяваща се в разбиване на входна врата е проникнало в дома на 80-годишна в село Вълчитрън. Заплашило е намиращите се в дома лица и е произвело неопределен брой изстрели с огнестрелно оръжие.

Местопроизшествието е посетено от служители на РУ - Пордим. Уведомен е прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл. 170, ал. 2 от НК. Образувано е досъдебно прозиводство. Извършен е оглед, при който са открити дактилоскопни следи за лабораторна обработка.

От проведените незабавни оперативни мироприятия от служителите на РУ - Пордим е установен и задържан извършителят на престъплението – 37-годишен от село Мечка. При извършения му личен обиск в него е открит газов револвер "Екол вайпър" с калибър 9 мм и зареден с 8 патрони.

Извършителят е направил самопризнания и е задържан за срок до 24 часа и на основание постановление от наблюдаващия прокурор предстои привеждането му в следствения арест Плевен за срок до 72 часа. Продължава работа разследващ полицай и служители на РУ - Пордим.