Плевенски полицаи откриха десетки килограми нелегален тютюн в колите на двама от Буковлък - pleven.utre.bg

Плевенски полицаи откриха десетки килограми нелегален тютюн в колите на двама от Буковлък

17 юли 2017, 09:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

По случаите е уведомен дежурен разследващ полицай при ОД на МВР - Плевен

На 15 юли около 07:00 часа в град Плевен на улица „Върбишко шосе“ служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен  спират "Опел зафира", управляван от 48-годишен от село Буковлък. При извършената полицейска проверка в лекия автомобил в багажното отделение се установило пазарска чанта, съдържаща суха нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 11 кг. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване от возещата се в автомобила пътничка – 53-годишна от село Буковлък.

По случая е уведомен дежурен разследващ полицай при ОД на МВР - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесе акциз е в размер на около 1670 лв. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай в отдел "Досъдебно производство" при ОДМВР - Плевен.

На 15 юли около 06:10 часа в град Плевен на улица „Върбишко шосе“ служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен спират  "Фолксваген Пасат", управляван от 33-годишен от село Буковлък. При извършената полицейска проверка в лекия автомобил в багажното отделение се установиха 12 черни полиетиленови чували, съдържащи суха нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 72 кг. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване от водача.

По случая е уведомен дежурен разследващ полицай при ОД на МВР - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесе акциз е в размер на около 10,900 лв. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.  

На 14 юли около 15:30 часа е извършено претърсване и изземване на адрес с. Буковлък - къща, обитавана от 38-годишен. Установени са 293 кутии цигари без бандерол /марка "Capital" - 240 кутии, марка "Corset" - 50 кутии и марка "RGD" - 3 кутии/. Тютюневите изделия са иззети. По случая е уведомен дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Продължава работа разследващ полицай - служител в отдел "Досъдебно производство" при ОДМВР - Плевен.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета