Цачева в Плевен: Целта е една – да имаме по-бързо, по-добро, но и много справедливо правосъдие

Тя пожела на колегите адвокати, които ще се помещават в центъра, да бъдат максимално съпричастни към проблемите на гражданите

"Днешният ден увенчава усилието на няколко институции в един не малък период от време, за да стане възможен поредният десети регионален център за консултиране към адвокатски съвет в Плевен. Съвпадение или не, но точно днес отбелязваме и годишнина от международния ден на правосъдието. Когато говорим за правосъдие винаги става въпрос и за справедливост. Аз много обичам една сентенция, която ще перифразирам: Да си добър не е толкова трудно. Трудното е да си справедлив.”, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева след като откри Регионалния център за консултиране към Адвокатската колегия в Плевен.

"Прегръщам изцяло тази инициатива, защото тя е от особено значение за наши съграждани, които са в по-уязвими групи, да могат безплатно да получават компетентна помощ от колегите от Адвокатската колегия  в Плевен. На колегите адвокати, които ще се помещават в добре оборудвания център желая да бъдат максимално отдадени и съпричастни към проблемите на гражданите, които имат нужда от тяхната компетентна правна  помощ. На останалите, които имат отношение към правосъдието-магистратите от съдебната палата, съдии и прокурори, да проявяват разбиране към високоотговорната мисия на плевенските адвокати в този регионален център.”, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева.

"Целта е една – да имаме по-бързо, по-добро, но и много справедливо правосъдие. На добър час на центъра.”, заяви още Цачева, цитирана от пресцентъра на ПП ГЕРБ.