Над 1400 изпълнители се събраха на фестивала "Тараклъка пее и танцува 2017"

За поредна година депутатът от ПП ГЕРБ Пламен Тачев сподели големия фолклорен празник на село Градище

За поредна година депутатът от ПП ГЕРБ Пламен Тачев сподели големия фолклорен празник на село Градище. "Щастлив съм, че днес съм част от фолклорния събор "Таръклъка пее и танцува". Моят подарък за вас е новината за приключилия проект за ремонт на пътя Левски - Градище с дължина 7,4 км на стойност 3,3 млн лв. Дейностите се финансират с бюджетни средства, а срокът за изпълнение е 50 дни", обяви пред събралите се жители и гости на празника Пламен Тачев.

Над 1400 изпълнители от всички фолклорни области в страната се събраха в живописната местност за четвъртото издание на фолклорния фестивал "Тараклъка пее и танцува". Тази година поради големия интерес всички места в програмата са били заети още преди крайния срок за записване и два дни вековните борове в защитената еко местност се огласят от български народни песни и танци.

Народният представител Пламен Тачев поздрави кмета на Градище Стефан Стефанов от ПП ГЕРБ за отличната организация на събора и му пожела още много години за събират почитателите на българския фолклор.

Гостите имаха шанс да опитат и уникални гозби по стари местни рецепти.