Цигански маанета и гюбеци прогониха плевенчани от парк "Кайлъка" (Видео)

Малки и големи с погнуса извръщаха глава и бързаха да напуснат любимия си парк

Циганско кръщене посред бял ден в парк "Кайлъка" изправи на нокти плевенчани. Заради феерията от мазни маанета едно от най-хубавите кътчета на Плевен буквално опустя, а в последните часове редица граждани се обърнаха към Plevenutre.bg, възмутени от това, на което са станали свидетели.

"Лека полека и това място за отдих се циганизира. Как може посред бял ден  - между 17 и 19 часа на 24 юли от заведението пред летния театър да се лее мазна чалга с неописуеми децибели и потен събрат да огласява парка с воя си? Голямата детска площадка, фитнеса и езерото с лодките бяха празни. Тъжно е да гледаш как хора с погнуса извръщаха глава, като им се наложеше да преминат пред летния театър. Играещите тенис получиха порция цигански маанета като бонус към вечерното си занимание. И понеже така и не разбрах кой за какво отговаря в парка и редовно топката се прехвърля от една институция на друга питам конкретно - КОЙ е отговорен това любимо място за почивка на плевенчани не за пръв път да се превърне в ромска сватба или кръщене? Кой контролира децибелите на това т.нар. "заведение"?", пише до Plevenutre.bg Орлин Иванов.

"Брутална цигания посред бял ден в "Кайлъка"! Кой допуска това? Питахме охраната на бариерата, а двамата господа вдигаха рамене и ни отговориха, че било позволено от 16.00 до 20.00 часа?! Кмете, да ти таковам европейския град!!", още по-краен е Румен Георгиев.

"Реших да се разходя с дъщеря си днес в Кайлъка, но просто останахме потресени. Целият парк беше озвучаван от гнусна чалга. Даже не е и чалга, а покъртително тежки маанета които опразниха кафетата и алеите. Всички гледаха набързо да си тръгнат. Как може такова нещо в 21-ви век?? Това не са хора, поне да слушаха нормална музика и в разумни децибели...", възмутена е и Веселина Павлова.

Наши читатели ни изпратиха и клипове, които оставяме без коментар.