МБАЛ и ДКЦ "Св. Панталеймон – Плевен" отбелязват празника на своя покровител за 10-та поредна година

35% ръст на екипа на лечебни заведения „Св. Панталеймон - Плевен“ за последните 2 години

Днес МБАЛ и ДКЦ "Св. Панталеймон – Плевен" отбелязват за десета поредна година празника на своя покровител. Над 260 са работните места в лечебните заведения, като последните две години екипът се е увеличил с 35%. Създадената като специализирана болница за активно лечение по ортопедия и хирургия прераства в многопрофилна болница за активно лечение след първите две години.

Само през изминалата 2016 год. над 7 400 души от Плевен, страната и чужбина са се доверили на екипа на МБАЛ "Св. Панталеймон - Плевен". За същия период в едноименния ДКЦ са проведени близо 57 000 прегледа.

„Създаването на МБАЛ и ДКЦ “Св. Панталеймон – Плевен“ е сбъдната мечта и една от най-значимите стъпки в живота на мен и съпруга ми. Горда съм, че заедно с целия екип на лечебните заведения доказваме ежедневно, че в България може да се предлага качествено медицинско обслужване, съчетано с грижа и отношение към пациента.“, сподели д-р Елиза Георгиева, основател и управител на МБАЛ и ДКЦ „Свети Панталеймон - Плевен.

Днес болница „Св. Панталеймон – Плевен“ разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. От 2013 г. тя е акредитирана от Министерство на здравеопазването за обучение на специализанти и има сключен договор с Медицинския университет в Плевен. Здравното заведение разполага със специално изградена зала за обучение. През 2015 акредитацията на болницата е разширена, което дава възможност на лекари по ортопедия да специализират във водеща частна болница в Мюнхен.

Лечебните заведения „Св. Панталеймон – Плевен“  залагат на нов модел, комбиниращ три комплексни фактора - водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента