Разкриха взломна кражба в плевенско село, извършена през април

Извършителите на престъпленията са 32-годишен и 23-годишен от село Глава

Служители от участък полиция "Койнаре" и група "Криминална полиция" при РУ-Червен бряг установиха извършителите на взломна домова кражба.

На 24 април 2017 година за времето от 09.30 часа до 12.30 часа след  взломяване с неустановено техническо средство на входна врата на частен дом в село Глава са откраднати портмоне, съдържащо лична карта, две дебитни карти и 3 мобилни апарата марка „Lg“ и „Нокиа“. На същата дата в 10.54 часа от банка в град Искър с една от инкриминираните дебитни карти чрез коректен пин код е реализирана успешна транзакция – изтеглени са 60 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен. 

В хода на проведените издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъпленията – 32-годишен и 23-годишен, и двамата от село Глава.

На 27 юли 2017 година с разрешение на Окръжен съд - Плевен са проведени процесуално-следствени действия - претърсвания в домовете на двамата извършители. Открити и иззети са два от инкриминираните мобилни клетъчни апарати, както и други вещи съотносими с инкриминираните деяния. Двамата извършители са направили самопризнания за извършените престъпления. Работата продължава разследващ полицай.