Плевенчани отново ще се борят за приза "Ерген на годината"

Тази година над 80 са актуалните български ергени, които ще се състезават в престижната надпревара

Традиционно в разгара на лятото отново стартира класацията "Ерген на годината". За 4-ти пореден път ще бъдат избрани най-желаните мъже в България. Родните лайфстайл журналисти ще гласуват за тях, които са разпределени в четири основни категории: Шоубизнес, Бизнес, Политика и Спорт.

Тази година над 80 са актуалните български ергени, които ще се състезават в престижната надпревара. Сред тях са трима плевенчани и представител на град Левски. Футболистите Ивайло Чочев и Георги Миланов са номинирани в категория "Спорт", а певецът Любо Киров и моделът Мартин Маринов са сред номинираните в раздел "Шоубизнес".

Информация и снимки на всички номинирани вече са публикувани на официалната страница на класацията: www.ergennagodinata.bg. Всеки, който посети сайта може да избере своя личен фаворит в "Ерген на годината".

Ивайло Чочев е български футболист, който от от лятото на 2014 г. е играч на италианския Палермо. Роден на 18 февруари 1993 г. в Плевен, израства в школата на Чавдар (Етрополе). Чочев е един от най – големинте таланти в школата на Чавдар (Етрополе), където шеф е легендата на българския футбол Христо Стоичков. От 2015г. играе в националния отбор на България.

Мартин Мартинов е Мистър България 2009. Роден е в град Плевен, а кариерата му започва, когато е на 19 години и животът му се превръща в едно безкрайно пътуване с два куфара. Дефилирал е на подиума за дизайнери като Ferre и Prada. В момента живее  в Ню Йорк. Споделя, че е трудно да се реализираш в САЩ.  Бил е сгоден за Теди Бургазлиева, но се разделят, защото и двамата били много ревниви. Мартин трудно преживява раздялата с нея. Участва във ВИП Брадър „Образцов дом“, където публично разкри за интимната си връзка с Жени Калканджиева преди години.

Любомир Киров, по известен като Любо от „Те“, прави първите си стъпки в музиката на пианото, което родителите му подаряват за един рожден ден. Продължава да свири на барабани, а артистичната му натура по-късно го кара да захване четката за рисуване и глината. През 1993 г. е приет в Художествената академия – специалност „Керамика”. Любовта към музиката и гласовата му дарба го правят част от българския аналог на Ню Йоркската формация Tower of Power, а именно известната клубна група Mr. White.  С група „Те“ талантливият певец записа някои от най-популярните нови хитове като „Има ли цветя“, „Различен“, „До теб“. През 2007 година напусна групата и започна солова кариера. През 2010г. излезе дебютният му самостоятелен албум “Любо 2010”. В последните години Любо доби популярност и с участието си в журито на музикалното риалити X Factor.

Георги Миланов е български футболист, продукт на Академия Литекс. В момента е състезател на ЦСКА Москва, както и на българския национален отбор. Роден е на 19 февруари 1992 г. в град Левски, играе като офанзивен полузащитник или втори нападател, но може да се изявява еднакво добре по левия и десния фланг на атаката.