Оспорвани битки и уникални преживявания на Картинг пистата в Плевен

Проведе се третият кръг на "Мир и Дружба-Възраждането"

Оспорвани битки и уникални преживявания за пилотите предложи 3-ия кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – "Мир и Дружба-Възраждането". В неделя се проведоха състезанията в двата класа – KZ и Formula. Преди тях имаш специална сесия warm up, на която Юлиан Серафимов постави нов рекорд на пистата, записвайки време от 30.661 сек. Той взе парична награда за постижението си, информира karting.bg.

След това Юли спечели и кръга в KZ, като записа първо и второ място. Успехът му обаче не дойде никак лесно. В първия манш стартът беше връщан 3 пъти заради угаснали картинги. Все пак 3-ия старт бе редовен и Серафимов поведе и спечели убедително с аванс от 6.167 сек пред Александър Цветанов. Трети се нареди Светослав Петков.

Във втория манш по-добър старт направи Цветанов и поведе пред Серафимов. Във втората обиколка Юли обаче го изпревари на първия завой и поведе. Той успя и да отвори малка преднина, но 3 обиколки преди края Александър го изпревари и завърши първи. Крайната победа се среши от най-бързата обиколка, която бе на сметката на Юлиан – 31.078 сек. Тя бе само с 8 хилядни по-добра от тази на Александър. Светослав Петков завърши 3-и във втория манш и 3-и за кръга.

В клас Формула битките бяха не по-малко интересни. В първия манш поведе Марина Томева поведе, а Асен Здравков изостана последен след сбутване. Той започна да догонва, но се удари с Ивелин Конов, като и двамата отпаднаха. Марина спечели, а втори стана Кирил Димитров.

Във втория манш Здравков стартира последен, но изпревари всички и финишира първи. Томева не завърши и остана втора за общото класиране за кръга. Първи в него е Кирил Димитров, а 3-и Пламен Христов.