Бойко Борисов потвърди: Инвестиция за над 100 милиона лева с 8 000 работни места в Плевен

България е дестинация за инвестиции на немските компании от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен

"Ако е казал Господ, през следващия месец ще открием в Плевен огромна инвестиция за над 100 милиона лева с 8 000 работни места. Искам да благодаря на целия немски семеен бизнес, който е гръбнакът на немската икономика и разбира се на канцлера и на всички наши приятели там, защото България е дестинация за инвестиции на немските компании от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен", каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус", при откриването на нов завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик.

Kaкто вече писахме, доставчик на части за германския концерн "Даймлер", който произвежда автомобилите с марка "Мерцедес", е потвърдил инвестиция от 100 млн. евро в завод край Плевен.

"Из цяла България в момента строят заводи, а хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва икономиката на една страна. И когато бяхме в Берлин дойде целият немски бизнес заедно с финансовия министър, защото интересът към нас не е интерес на думи, а той се случва“, каза още Борисов.

Той допълни, че ние трябва да отговорим с квалифицирана, с дисциплинирана, с умна работна ръка, ако искаме просперитетът на държавата да върви. По думите му трябва само здраве и търпение, защото нещата вървят добре.