ОбС - Плевен гласува отново за продажба на общинска вила в "Кайлъка" - pleven.utre.bg

ОбС - Плевен гласува отново за продажба на общинска вила в "Кайлъка"

01 август 2017, 15:28 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

Съветниците определиха първоначална цена за имота в размер на 324 000 лв. без ДДС, колкото е и изготвената пазарна оценка

Да бъде обявен публичен търг с тайно наддаване за продажба на общинска вила в парк "Кайлъка", реши за пореден път Общинският съвет на Плевен. Съветниците определиха първоначална цена за имота в размер на 324 000 лв. без ДДС, колкото е и изготвената пазарна оценка. Депозитът за участие в търга е 10% от размера на първоначалната цена. Решението за продажбата бе прието на редовната юлска сесия с 37 гласа за, 2 въздържал се и нито един против.

Вилата в „Кайлъка“ е със статут на частна общинска собственост, намира се на около 500 метра от дигата на язовира в парка. Имотът представлява масивна триетажна сграда, построена през 1967 г., застроената площ е 341 кв. м. Първият етаж е с четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж са четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж има две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, втори апартамент, коридор, склад и стълбище. От северната страна на вилата е изградено външно стълбище за достъп до етажите. Общото състояние на сградата е добро, но е необходим ремонт и иновации, се посочва в документите по предложението. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има и пукнатини по мазилките на тавана и терасите вследствие на течове. Стаите и складът на първия етаж също са в плачевно състояние и се нуждаят от основен ремонт.

За имота досега са обявявани няколко публични търга, но кандидати не са се явили, информира Председателят на местния парламент Мартин Митев.Коментари (2)

Потребител
Радо
Какво пак ще се строи в парк Кайлъка на езерото? Някой иска да превърнете защитената местност в кебапчийница
02 август, 18:44 ч.
Потребител
Слави
Некадърния кмет на плевен само продава собственоста на плевенчани. Къде отиват парите никой не знае
02 август, 08:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета