Георг Спартански: Направих всичко възможно да убедя немската компания, че сега е времето да се инвестира в Плевен

До официалната пресконференция от немска страна всякакви цифри за размер на инвестиции, работна ръка и вид на инвестицията са спекулативни

"По повод многобройните публикации и спекулации нека да кажа следното: "Когато немската компания е готова да обяви вида и размера на инвестицията си, както и нейната точна локация, ще направим съвместна пресконференция, както сме се договорили. Разговорите ни са неколкократни в продължение на повече от 1 година. Направих всичко възможно /вкл.и на немски език!) да убедя сериозен голям инвеститор, че Плевен именно е мястото и сега е времето да се инвестира тук! До официалната пресконференция от немска страна обаче всякакви цифри за размер на инвестиции, работна ръка и вид на инвестицията са неточни, в този смисъл - и спекулативни. Нека проявим малко търпение", написа кметът на Плевен Георг Спартански на профила си във Фейсбук.

Kaкто вече писахме, доставчик на части за германския концерн "Даймлер", който произвежда автомобилите с марка "Мерцедес", е потвърдил инвестиция от 100 млн. евро в завод край Плевен. По думите на премиера Бойко Борисов пък това ще доведе до 8000 работни места.