Див екшън между криминалисти и плевенчанин с 12 присъди

Криминалният тип хващал сутрин автобуси от Плевен и хуквал в различни направления, за да обира къщите на хората из цяла България

Див екшън се е разгирал в курортния град Хисар, съобщава агенция "Блиц". Само за час и половина в полицията е бил подаден сигнал за 4 взломни кражби в апартаменти. Две седмици преди това е имало серия от грабежи и заподозряно лице. Ченгетата са установили кой е и са го издирвали. Когато вчера реагирали на сигналите, се явил свидетел един от обраните хора, който дал показания, че е видял от блока му да излиза лице, което според описанието му било на същия издирван от преди 2 седмици бандит.

Криминалистите от Хисар веднага заградили входно-изходните артерии на града, гарата и автогарата. На гарата намерили издирвания рецидивист, който побягнал. Бягайки, хвърлил след себе си злато, пари, лаптоп. След луда гонка и екшън, бил задържан. В него са открити още от крадените вещи.

Николай Найденов на 45 г. от Плевен е в ареста за 24 часа. Днес ще му бъде поискан 72-часов арест. Рецидивистът е с 12 реални присъди. Изненадата била пълна, когато се разбрало, че той е бил пуснат в 2-седмичен отпуск от затвора за добро поведение. Но криминалният тип, вместо да оцени жеста, хващал сутрин автобуси от Плевен и хуквал в различни направления, за да обира къщите на хората из цяла България.