Рок операта "Исус Христос Суперзвезда” с Наско от БТР и Християна Лоизу идва в Плевен!

Хитовата творба ще бъде представена на 2 септември в летния театър

На 2 септември от 20.30 часа в Летен театър в парк "Кайлъка" Наско от БТР и победителката от X-factor Християна Лоизу ще са звездите в проекта на Опера Пловдив - рок операта "Исус Христос суперзвезда" по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс.

Хитовата творба, която не слиза от сцените вече 40 години, е с участието на солисти, оркестър, хор и балет на Опера Пловдив под диригентсвото на Константин Добройков. Сценичното решение е дело на хореографа Боряна Сечанова от балет "Арабеск". Общински хор "Гена Димитрова" също ще вземе участие, информират организаторите.

Атанас Пенев, вокалист на БТР, влиза в образа на Пилат Понтийски, а Християна Лоизу, която спечели любовта на зрителите в телевизионния формат X-factor, ще изпълнява партията на Мария Магдалена. 

Сър Андрю Лойд Уебър е автор на едни от най-известните мюзикъли като "Котките", "Фантомът на операта" и "Евита". Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.