През новата учебна година НУ "Христо Ботев" - Плевен отново ще изненада деца и родители

От школото се похвалиха с нови придобивки, инициирани и реализирани под ръководството на директора Цветелин Горанов

През новата 2017/2018  учебна година Начално училище "Христо Ботев" - Плевен  ще изненада пак своите възпитаници и техните родители с нови придобивки, инициирани и реализирани под ръководството на директора Цветелин Горанов.

"Всички знаем, че спортът носи здраве и забавление на нашите деца и е много важен за правилното им израстване. Спортуването изгражда важни личностни качества, които предполагат по-лесна адаптация в „света на големите”. Чрез него децата се научават  на лидерство, работа в екип, взаимопомощ, отговорност към колектива, спазване на правила, приемане на загуби и победи, което е от огромно значение за поведението им изобщо в живота.

За да осигурим още по-привлекателна среда за спортуването на нашите ученици, на мястото на съществуващото  старо и неравно асфалтово игрище до съвременната  площадка  за стрийтфитнес, бе изградена открита мултифункционална спортна площадка с изкуствено тревно покритие за футбол и хандбал. Покритието и съчетава висока износоустойчивост, противоподхлъзващи свойства, равномерно движение на топката, намалява травмите и напрежението в костно-мускулната система на играчите", информират от училището.

"За да бъдат нашите възпитаници по-близо до природата, в интериора на първия етаж на училището е внесен ефектен и привлекателен декоративен елемент, който създава уют и красота  –  аквариум с декоративни рибки. Красивите рибки, които игриво плуват в него, действат успокояващо, дори звукът на движещата се от филтрирането вода има успокояващ ефект. Според  научни изследвания наблюдаването на рибки в аквариум намалява стреса. Аквариумът е като жива картина – цветовете и формите в него постоянно се променят, превръщайки го в калейдоскоп от естествена красота", допълват още от НУ "Христо Ботев"

"Убедени  сме,  че новото игрище  в  училищния  двор  и красивият аквариум ще зарадват много всички  наши  ученици, ще им доставят  удоволствието да  cпopтуват нa oткpитo,  да се наслаждават на красотата на водните обитатели и ще съдействат  за  намаляване  на  стреса и агресията"м отбелвязват от плевенското школо.