Плевен ще е домакин на полуетап от 66-ата Международна колоездачна обиколка на България

Домакинството на града ни е в чест на 140-ата годишнина от Плевенската епопея

 На 04 септември Плевен ще бъде домакин на полуетап от 66-ата Международна колоездачна обиколка на България - една от първите и най-авторитетни обиколки в Европа. Домакинството на града ни е в чест на 140-ата годишнина от Плевенската епопея.

Международната колоездачна обиколка на страната ни по програма е разделена на две части: МКОБ „Север” - 3-5 септември, и МКОБ „Юг” - 7-9 септември. Стартът на I етап от обиколка „Север” е от храм паметника „Св. Александър Невски” в София на 3 септември с финиширане в гр. Троян. На 04 септември  започва II етап - от Троян до Плевен, където след финиширането ще се състои награждаване от Община Плевен. Същия ден участниците ще продължат за Свищов, а на 5 септември - от Свищов до Елена, с което ще приключи МКОБ „Север”. Маршрутът на МКОБ „Юг” е Елена - Ивайловград - Стара Загора. В обиколката ще участват около 24 отбора.

С участието си Община Плевен ще подкрепи развитието и продължаването на 115-годишната история на колоезденето в България, както и възстановяването на колоездачните традиции в Плевен.