Осигуряват безплатен транспорт до "Кайлъка" за рок операта "Исус Христос суперзвезда“ - pleven.utre.bg

Осигуряват безплатен транспорт до "Кайлъка" за рок операта "Исус Христос суперзвезда“

09 август 2017, 13:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Опера Пловдив

Концертът е със специалното участие на Общински хор "Гена Димитрова" - град Плевен

Както вече писахме, Наско от БТР и победителката от X-factor Християна Лоизу са звездите в проекта на Опера Пловдив - рок операта "Исус Христос суперзвезда" по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс. Хитовата творба, която не слиза от сцените вече 40 години, бе представена през изминалия сезон неколкократно пред препълнени зали в Пловдив, бе гледана от 3000 души на Античен театър, обра овациите на фестивала "Сцена на вековете" във Велико Търново и зарадва меломаните в Бургас, Стара Загора, Габрово, Хасково, Димитровград, Карлово и други градове.

На 2-ри септември 2017 концерт-спектакълът ще гостува за първи път в Плевен, на Летен театър "Кайлъка", от 20:30 часа.

Творбата "Исус Христос суперзвезда" първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации, музикалното произведение е представено концертно с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив под диригентсвото на Константин Добройков. Сценичното решение е дело на хореографа Боряна Сечанова от балет „Арабеск”. 

Наско Пенев вече е влизал в образа на Пилат Понийски. След участието на вокалиста на БТР в рок операта на сцената на НДК, той споделя: „Пилат има две особености, които са извън това, което всеки знае за него. Всички знаят, че той е лошият, той е наместникът на Рим по това време и е съдия в крайна сметка. Но като всеки един нормален съдия и в него има нещо човешко.“

Талантливата Християна Лоизу, която спечели любовта на зрителите в телевизионния формат X-factor, ще изпълнява партията на Мария Магдалена. Младата певица е възпитаничка на Музикалната академия в София. За нея поканата от Опера Пловдив да участва в световноизвестната рок опера е твърде вълнуваща, защото като стипендиант тя е изучавала изкуството на мюзикъла в университета в Лийдс, Великобритания.

Сър Андрю Лойд Уебър е автор на едни от най-известните мюзикъли като "Котките", "Фантомът на операта" и "Евита". Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. За партията на Исус е поканен тенорът Богомил Спиров, който изпълнява ролята в спектакъла на Музикалния театър в София, а Юда ще изпее Момчил Караиванов. 

Концертът е със специалното участие на Общински хор "Гена Димитрова" - град Плевен. Организаторите са предвидили и безплатно пътуване за събитието.

Билети за концерт- спектакъла "Исус Христос суперзвезда“ се продават на касата на Плевенска филхармония – Билетен център ул. „Данаил Попов“ 15, всеки делничен ден от 8.00 до 12.00 ч. и от 16.00 до 18.00 ч. тел.0887 445264; 064 610 464

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета