"Коридор на Европейския съюз" в СУ "Димчо Дебелянов" - Белене

Идеята е на учителката Ели Шанколова

От края на изминалата учебна година СУ "Димчо Дебелянов" в Белене има една нова придобивка. Казва се "Коридор на Европейския съюз". Идеята е на учителката Ели Шанколова, информират от пресценъра на Община Белене.

"Покрай работата по проект "Твоят час", говорейки с децата за пътешествия и кой къде иска да отиде, ми хрумна идеята, че е добре и в училище да се направи кът или да се обособи пространство, в което да се представят различните страни. А какъв по-силен и представителен символ за една страна от нейното знаме! При посещение на колеги в едно училище видях нещо подобно и вече знаех как искам да изглежда "нашия кът". Радвам се, че директорката, г-жа Анелия Генова, прие идеята и подкрепи реализацията й. С децата от клуб "Географи пътешественици" го нарекохме коридор на Европейския съюз. Монтирането на знамената започна в края на учебната година. Радвам се, че още с поставянето на първите се провокира вниманието на децата и започнаха въпросите - защо знамената точно на тези страни (защото това са членките на ЕС), защо са подредени така - (по ред на приемането им)… По-големите разсъждаваха какви са ползите от участието на страната ни в Съюза и т.н... А това беше и целта ми - да се провокира любопитство, въпроси и търсене на отговори. Флаговете са красиви и според мен отлично допълват снимките под тях , показващи ни какво е било, а самите те (флаговете) - какво е бъдещето ни!", разказва Ели Шанколова.

"Коридорът на Европейския съюз“ е разположен на втория етаж на средното училище и чака учениците за новата учебна година, за да ги учи и да им разказва.