Над 250 участници във фестивала на банатските вкусотии в Асеново

Ще има общо шест състезания и изложби за храни, Иван Звездев отново специален гост

Народно читалище „Петър Парчевич 1927“ в Асеново и Община Никопол организират днес от 9.00 до 14.00 часа седмия Международен кулинарно-фолклорен фестивал "Банатски вкусотии – традициите на моето село".

Очакват се над 250 участници, като ще има общо шест състезания и изложби за храни.
Над 50 участници ще приготвят традиционни храни, 21 ще се борят за награда "Кулинарно вдъхновение", 10 ще спорят за приза в раздел "Година на петела". В раздел "Фолклор" ще участват 15 формации. На живо 5 души ще премерят сили за отличието "Баш майстор на банатското ястие", а други 5 - за майсторството с вече приготвено банятско ястие. Милена Иванова на живо ще демонстрира " Точене на листа".
Над 10 участници ще крачат "През сълзи към победа" и още толкова ще режат зеленчуци за специалното участие на юнашкия тиган и Ангел Ангелов от академия  "Кулинарен историк" гр. Копривщица с помощници Велислава и Теодор.
"Отново наш гост ще бъде почетният председател на фестивала Иван Звездев, но този път ще има подкрепата на малкия Иванчо - добър кулинар, който заедно с малката Мишел от Асеново, ще участват в приготвянето на банатския обяд "Паприкаш с месо" за всички участници и гости", информираха организаторите.