Дари от сърце за сърцето на Балкана - да върнем славата на хижа "Плевен"!

Фондация Обществен Фонд за хижа "Плевен" се нае със задачата да реализира модернизацията и реконструкцията на емблематичната хижа

Дари от сърце за сърцето на Балкана. Това е девизът на Фондация Обществен Фонд за хижа "Плевен", учредена в края на миналата година. Целта на фонда е да реализира модернизацията и реконструкцията на емблематичната хижа. 

Хижа "Плевен" е построена в периода 1967 – 1971 г. и се намира в местността Бъзов дял над кв. Видима на гр. Априлци. През нея са минали стотици хиляди туристи и мнозина все още си спомнят с умиление за миговете, прекарани там.

През годините са извършвани немалко строителни дейности. Изградена е пречиствателна станция, въжена линия, довършена е втората постройка – т.нар. малка хижа. Основен ремонтиран е кухненския блок, подменена е и дограмата, съобщиха от фонда за Plevenutre.bg.

Хижата обаче има нужда от основна реконструкция, за която ще бъде направен проект. В момента състоянието й не е никак добро - на много места има течове , пукнатини, покривът също не е в добро състояние /може да видите снимките/. От фонда работят за подобряване на цялостната база и се надяват да срещнат подкрепата на още съмишленици, които също искат да върнат славата на знаковото място за отдих, находящо се в близост до първенеца на Стара планина - връх Ботев.

Всеки, направил дарение, ще получи свидетелство. Ежемесечно ще се прави публичен отчет за постъпилите средства и разходи на страницата на фонда във Фейсбук, уверяват оттам.

Дарителска сметка:
IBAN: BG88FINV91501016907742
BIC:FINVBGSF
Първа Инвестиционна банка.