Проверка установи нерегламентирана търговска дейност в парк "Кайлъка" - pleven.utre.bg

Проверка установи нерегламентирана търговска дейност в парк "Кайлъка"

16 август 2017, 10:40 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация-Плевен

 • Снимка:
  Областна администрация-Плевен

 • Снимка:
  Областна администрация-Плевен

 • Снимка:
  Областна администрация-Плевен

 • Снимка:
  Областна администрация-Плевен

Областният управител бе категоричен, че в мандата си няма да допусне погазване на закона

Съвместна проверка по сигнал на граждани за нерегламентирана търговска дейност в парк "Кайлъка" направиха няколко държавни институции. Тя бе предхождана от среща, ръководена от областния управител на Плевен Мирослав Петров и неговия заместник д-р Красимир Трифонов. В нея взеха участие представители на РЗИ, Пожарна безопасност и защита на населението, НАП, ОД на МВР и ОДБХ Плевен.

Областният управител Мирослав Петров запозна присъстващите с подадения граждански сигнал и бе категоричен, че в мандата си няма да допусне ситуации на погазване на българското законодателство в стопанисвана от Областна администрация държавна собственост, още повече когато нарушенията касаят парк "Кайлъка". Проверката установи упражняване на нерегламентирана търговска дейност в обекта на Кривите огледала. Проверяващите констатираха наличие на хладилни витрини, маси и столове за клиенти, свидетелстващи за упражняване на нерегламентирана търговска дейност в обекта. Фирмата има договор за наем само на сградата – атракцион криви огледала. Договорът не третира възможност за упражняване на търговска дейност в обект.

Съвместните проверки на институциите на търговските обекти в парк "Кайлъка" ще продължат, информират от местната администрация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета