Арт школа "Колорит" за пореден път прослави Плевен

Животът

17-08-2017, 09:36

Снимка:

Арт школа "Колорит"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

7-годишен талант получи подарък - арт ваканция в ателието на школа "Колорит"

С два сребърни приза и четири специални награди се завърна екипът на плевенската школа

С два сребърни приза и четири специални награди се завърна екипът на арт школа "Колорит" от Първата международна среща на младежкото изкуство с пленер "Neamt Creativ - 2017" в Румъния. Плевенската школа се класира за участие след спечелен златен медал за колекция на предшестващия форума международен конкурс за рисунка. Тази награда е присъдена на 10-те най-добре представили се школи от различни страни и континенти.

Тринадесетгодишните Виктория Иванова и Ния Копчева под ръководството но своя арт педагог Майя Ананиева рисуваха средновековната архитектура на Пятра Нямц и се състезаваха за наградите на арт форума. За цялостното си представяне на международния пленер и двете плевенски момичета получиха сребърен приз, информират от школата.

Всеки ден от пленера се поставяше конкретна тема и задача с конкурсен характер. В два от пленерните дни Виктория и Ния станаха носители на Специални награди за най-добра рисунка.

Ръководителят на школата Майя Ананиева бе отличена с арт награда за изключителни постижения в областта на изящните изкуства при създаването на произведения по време на международния пленер. Такава награда е присъдена и на школата за артистичното и успешно представяне.