Дават старт на проект "Тhe Spot" в Плевен

Ще бъде изградено социално пространство, привлекателно за младите хора

С първа среща от Етап 1 – Досег от 16.30 часа днес ще бъде дадено началото в Плевен на осъществяването на проект "Тhe Spot" на сдружение "БГ Бъди активен" за облагородяване и обособяване на младежки пространство. Изпълнител в Плевен е Международна академия за детско- юношески туризъм и краеведство /МАДЮТК/-България в партньорство с Община Плевен.

Проектът "Тhe Spot – Мястото" дава възможност на територията на общината да бъде изградено социално пространство, привлекателно за младите хора, обединяващо в себе си възможностите за спорт на открито, място за социални контакти и възможност за културни изяви /сцена/. В Плевен мястото е градинката между улиците „Браила”, „Христо Ясенов” и „Одеса”, която ще бъде обновена в периода между 17 август и 9 септември 2017. Инициативата е с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Техническото разработване е на урбанисти на BGAktiv, а във всички етапи ще бъдат привлечени да участват млади хора от града.

Ръководител на проекта и председател на МАДЮТК - България е Линка Михова. „Ела на 17-и август, за да разбереш повече и да бъдеш част от изграждането на най-новото младежко пространство в Плевен”, призовават организаторите.

Общински съвет - Плевен одобри схемата за изграждане на новата спортна площадка за фитнес на открито на заседанието си през м. май тази година. Откриването на съоръжението ще е на 9 септември от 10.00 часа.