Общината ремонтира със собствени средства паметници, посветени на Плевенската епопея - pleven.utre.bg

Общината ремонтира със собствени средства паметници, посветени на Плевенската епопея

17 август 2017, 16:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Приключило е разпореденото от него почистване от растителност на паметниците на трите входа на града

За предстоящ в скоро време старт на строително-ремонтни дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии от София, Русе и Ловеч оповести днес кметът на Община Плевен Георг Спартански, информират от пресцентъра на местната управа. Дейностите ще се извършват със средства от общинския бюджет, след като и до настоящия момент държавата не откликна на молбата за финансова помощ.

Спартански припомни, че Общината потърси съдействие за рехабилитация  на паметниците още по времето на  Служебния кабинет на Огнян Герджиков, а впоследствие и до кабинета на Бойко Борисов. "Плевен е седмият по големина град и му прилича да посрещне 140-годишнината от своето Освобождение с паметници и мемориали, посветени на Плевенската епопея, които да са в такова състояние, каквото е било и при тяхното изграждане. Дължим това на паметта на загиналите за нашето Освобождение”, беше категоричен кметът.

Той допълни, че е приключило вече разпореденото от него почистване от растителност на паметниците на трите входа на града – монумент „Победа” на пътя Плевен – София, монумент „Донски казаци” на пътя Плевен – Русе и монумента „Скобелев отряд” на пътя Плевен – Ловеч. Аварийно-възстановителните работи ще включват подмяна на плочи, почистване и облицовка. „Мисля, че ще справим, макар и само със средства от общинския бюджет”, каза още кметът Спартански. Коментари (1)

Потребител
Зиги
Средствата са на плевенския данъкоплатец, не на общината
18 август, 13:54 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета