Леда Гачурова: Няма как да не ни е страх след случилото се в Барселона, но трябва да продължим

Според плевенчанката не се забелязва отлив на туристи

"Да подкрепим Барселона, защото я обичаме, защото скърбим с нея, защото сме ѝ признателни, както и на цяла Каталуния". Това е призив отправен в социалните мрежи от българи към нашите сънародници, които живеят и работят в Испания и имат желание да се включат в организираната от общината в Барселона манифестация днес.

В предаването на БНР "Преди всички" плевенчанката Леда Гачурова, която живее там, обясни: "Избрали сме тази държава, този град и наскоро се случи голямата трагедия, към която искаме да бъдем съпричастни и ние и да покажем, че сме заедно с хората тук. Като цяло българите не са от най-активните. Надяваме се все пак да дойдат."

Тя разказа как тече животът в града след трагедията. "Няма нормален човек, който да не го е страх. Животът привидно е нормален, нормализирано е всичко, транспорт, но страхът е доста по-голям отпреди, усещам го в погледите на хората, в една тягостна тишина. Няма как да не ни е страх, но трябва да продължим.

Според Леда Гачурова няма отлив на туристи, въпреки случилото се. "Едва ли. Тя винаги е пълна, животът кипи. Някои споменаха, че в заведенията по самата улица "Рамбла" вече не сядат толкова, но все опак потокът от хора е същият."