Подготовката за отбелязване на 53-годишнината от обявяването на Белене за град е в разгара си

Официалното откриване ще се състои в 20:00 часа на 1 септември

Подготовката за отбелязване на 53-годишнината от обявяването на Белене за град е в разгара си, информират от местната управа.
За традиционния Прощъпалник, който ще се проведе в неделя /3 септември/ в 11:00 часа вече са записани общо 51 дечица, чийто родители са с постоянен или настоящ адрес в Община Белене. Сред дечицата има и две от приемни семейства. Тази година няма записани деца от кметствата в Общината, само от града. От тях 27 са момчетата и 24 са момичетата.

Четири отбора ще гостуват в традиционния турнир по борба „Петър Мънев“ . Отборите на София, Враца, Плевен, Варна и местния клуб „Класик“ ще премерват сили на тепиха. Турнирът по борба е първото мероприятие от празниците на Белене. Ще започне в петък /1 септември/ от 10:00 часа и ще се проведе пред сградата на Цплр-ОДК-Белене.

Пак пред сградата на Цплр-ОДК-Белене ще се състои и детският празник „Ловки, хитри, досетливи“. Началото ще бъде дадено в събота – 2 септември, от 10:00 часа. Децата ще покажат доколко майсторски могат да управляват велосипед, ще участват и в ред щафетни игри. За най-добре справилите се в състезанията, а и за всички деца са предвидени награди.

На 2 септември вечерта ще се проведе и хумористичната програма „Кажи го по беленски“, на която водещ ще е Павел Каракашев. Освен типично беленски хумор, в програмата са включени и песни и танци.

В две поредни вечери – петък и събота – ще се проведе Мото рок фест. В рамките да двете вечери ще се изявят групите „Епизод“. Äbsolute”, “Soda A`coustic”. Сцената на Мото рок феста ще е разположена в спортния комплекс „Гигант“.

Официалното откриване ще се състои в 20:00 часа на 1 септември /петък/ на площад „България“.