Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за опит за убийство

Обвиняемият е осъждан

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж за опит за убийство.

Обвинението срещу Стефан Д. е за това, че на 13.01.2017 г. в гр. Плевен, на ул. ”Изток” направил опит умишлено да умъртви Шенол М., като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.115 вр. с чл.18 ал.1 от НК.

Обвиняемият и пострадалият са съседи, но били в лоши отношения, тъй като преди година при възникнал между тях инцидент, Стефан Д. нападнал и пробол с нож Шенол М.

На 13.01.2017 г., вечерта в дома на пострадалия се събрала компания, която празнувала ромския празник „Банго Васил”. Около 22.00 часа в къщата влязъл и обвиняемият, който видимо бил употребил алкохол и искал да се присъедини към компания. Присъствието му обаче било нежелано от Шенол М., който му заявил да напусне. Малко по-късно Шенол М. излязъл, за да помогне на един от присъстващите да отиде до дома си. На улицата срещнал обвиняемия, който поискал обяснение за това, че не го е допуснал в компанията с думите „Ти Шани, май искаш нещо да ми кажеш“. През това време държал в ръцете си нож и с него му нанесъл четири удара. Шенол М. се опитал да се предпази, като ударил с лакът обвиняемия и двамата паднали на снега. Пострадалият успял да издърпа ножа от ръцете на обвиняемия и започнал да вика за помощ. Стефан Д. побягнал по улицата, а раненият се придвижи до дома на майка си от където бил транспортиран в болница и опериран по спешност.

Обвиняемият е осъждан. По искане на прокуратурата той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.