Изоставеният куфар в центъра на Плевен се оказа фалшива тревога

По данни на собственика на куфара в него имало 700 евро, три паспорта, козметика, дрехи и бельо

На 30 август 2017 година чрез "НССПЕЕН-112" е получен сигнал от служител на охранителна фирма, че в центъра на Плевен, клиенти взимат паркирания от тях лек автомобил "Ситроен с-4", като след напускане на паркинга, е намерен оставен, /забравен/ куфар с размери 50х40 см.

Незабавно на място са изпратени полицаи от Първо и Второ РУ – Плевен. Допълнително са изпратени екипи на сектор "Пътна полиция“ при ОД МВР- Плевен, които охраняват и разширяват периметъра. Осигурени са екипи на РДПБЗН- Плевен и ЦСМП - Плевен.

По късно автомобилът е установен от служители на РУ- Карлово, като водачът и пътниците са отведени в полицията за снемане на обяснение и изясняване на случая. По данни на собственика на куфара в него има 700 евро, три паспорта, козметика, дрехи и бельо.

Служителите на СОБТ- София извършват проверка с технически средства на съдържанието на куфара, като не откриват електронни устройства и взривни вещества. Съдържанието на куфара е описано в присъствието на свидетели и е върнат на собственика срещу разписка.