Ивайло Чочев и компания ще разбиват 50-годишно проклятие срещу Швеция

Очаква се халфът на Палермо да започне като титуляр

Тази вечер от 21:45 часа българският национален отбор по футбол излиза срещу Швеция в мач от световните квалификации за класиране на Световното първенство през 2018-а година. 

Вече цели 50 години не успяваме да измъкнем нещо положително от сблъсъците с този съперник и днес селекцията на Петър Хубчев има шанс да докаже, че радостта от победата над Холандия (2:0) не е била нещо еднократно. След този успех пък, "лъвовете" записаха разочароваща и донякъде изненадваща загуба от Беларус с 1:2, припомнят колегите от topsport.bg.

Статистиката в мачовете с шведите е повече от отчайваща - цели 7 поредни загуби с голава разлика 0:20. Последният път, в който "трикольорите" са успявали да покосят вратата на този съперник, е през далечната 1993 година. Голмайстор тогава е Христо Стоичков. 

В нашия състав няма кадрови проблеми и селекционерът ще може да разчита на всички повикани футболисти. Според информации в спортните медии Хубчев ще се довери на Ивайло Чочев и плевенчанинът ще започне като титуляр в средата на терена.

Припомняме, че в групата за важния двубой са още двама плевенчани - Александър Цветков и Цветомир Панов.