Бойко Борисов: Плевен ще се промени с "Хемус"

Премиерът отново говори за инвестицията, която ще отвори около 8000 работни места в региона

"В Плевен правим водния цикъл, 130-140 милиона, заедно с на Долна Митрополия - водоснабдявания, канализации, пречиствателни станции, улици, паркове... Толкова пари накуп през историята си не е виждал този град", каза премиерът Бойко Борисов във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ.

"Освен това, ако "Хемус" ти мине покрай града, друг град ставаш тогава. Това е нещо, което много ще промени Плевен, Ловеч, Севлиево, Търново", допълни премиерът. 

"Сега готвим за септември една инвестиция за Плевен, дано стане. Немска, за около 8000 работни места. Проблемът е, че няма работници. Голям ни е проблемът. Бизнесът непрекъснато иска работници. И затова ние трябва да вложим усилия да образоваме хората. Дори и да трябва да натиснеш само един бутон - червен или жълт, ти трябва да познаваш цветовете", каза още Бойко Борисов.

Премиерът отговори и на въпрос за случващото се със стадиона в Плевен. "Сега правим спортни зали, за да може да посрещаме големи първенства. Те ни ги дадоха, защото направихме спортните зали. Сега довършваме в Шумен, където кметът ме е поканил за Коледа, ще пее Лили Иванова. Става прекрасна зала. Бургаската, сложили са металния покрив ми докладваха, там ще приемем световно първенство на закрито за лека атлетика. Бубка се е ангажирал лично с това. Залата там стана по-дълга от "Арена Армеец". И като почне да има футбол и зрители, ще мислим да направим и един стадион. Но сега да вложиш 100 милиона за 5-6 хиляди човека... Има по-важни неща. Залите се ползват за концерти, за гимнастика, за волейбол, за баскетбол, за други спортове... По-функционалния са. Иначе не може да не ни е драго, че бихме Швеция", отбеляза премиерът.