Борисов за голямата инвестиция в Плевен: Обичам, когато нещо е готово, да го покажа (Видео)

"Все повече инвеститори ще идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори", каза премиерът

Готвим за Плевен една голяма инвестиция, но обичам, когато е готово, да го покажа. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг, предаде агенция "Фокус".

"Първо искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лв. е инвестицията. След като те имат един завод в ямболско, много са доволни от България, от работата на хората, сме ги упътвали насам и за радост вече е факт – не първа копка, а готов завод. В тази фирма работят около 1000 човека в България. Да се надяваме, че това е и пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите“, коментира Борисов.

По думите му стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион. "Все повече инвеститори ще идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори. Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, виждат, че автомагистрала „Хемус“ върви и се строи. Това ни е приоритет на приоритетите", отбеляза премиерът.

"Много ми се искаше да дойда да видя военния завод "Бета"-Червен бряг защо той е разрушен на времето. Сега ще се налага да купуваме от чужбина скъпи верижни машини за армията, вместо да си ги произвеждаме тук. Поне се уплътнява сега бившият завод с новите халета, с новите инвестиции, така че за Червен бряг да има работни места“, допълни премиерът. Той уточни, че чак от Плевен идват хора да работят.

"Готвим за Плевен една голяма инвестиция. Да стане и ще говорим. Обичам, когато нещо е готово, да го покажа. Като минат изборите в Германия, ще дойдем", каза още Бойко Борисов.