Сашо Дяковски с призив към феновете: Купувайте си билети, разчитаме на подкрепата ви!

Ново начало за баскетболния Спартак

Александър Дяковски хвърли яснота около случващото се с баскетболния Спартак. Наставникът на плевенчани сподели подробности около трудностите пред клуба на пресконференция в пресклуба на БТА. "Правим всичко от любов към баскетбола и от любов към града", отбеляза младият специалист.

"За съжаление миналогодишния ни състав реално се разпадна поради неприятни причини - финансови. Няма състезател, който да е напуснал отбора и да не е имал огромното желание да остане. Всички обожаваха отбора и града и искаха да продължат спортната си кариера при нас. След като се случи това нещо основната и единствена цел беше тази да има отбор. Както знаете дълго време нищо не се знаеше, слухове имаше, че отборът ще приключи участието си. За наше щастие това няма стане и отбор ще има. Започваме, както се казва, едно ново начало, с доста по-скромен бюджет от миналогодишния", сподели Александър Дяковски.

"Ще разчитаме главно на млади, български момчета, в които сме видяли перспектива. Искам максимално да се запази тази идентичност и тази идея, която следваме - да бъдем основно отбор от български момчета и те да са ядрото на тима. В момента имаме 7 момчета, единият чужденец вече е тук - Даворин Кунтич, сърбин, а в събота пристига и американецът Седрик Боуен, с когото ставаме 8. До ден-два ще бъдат обявени още един или двама български играчи. И общо-взето това ще е състава", допълни Дяковски. Капитан на отбора през новата кампания ще бъде Герасим Николов.

"Едно от най-важните неща е подкрепата на феновете, която сега ще ни е изключителна нужна. Особено в самото начало, защото в тези тежки времена може да успеем, само ако всички сме заедно и сме обединени. И да започнем нещо да градим, затова казвам и ново начало", коментира Дяковски.

"За билетите има един проблем, който е от години в нашата зала. Знаете, билетът е 3 лв през редовния сезон. Под 500-600 човека на мач няма. Горе-долу приходите от билетите са 500-600 лева. През задния вход влизат много хора, които някога са тренирали баскетбол и вкарват още трима-четирима души: "Адски много обичам отбора, но що да не мина гратис и да спестя тези невероятни 3 лева"... Поел съм инициатива да се издадат пропуски на видни треньори, бивши баскетболисти, легенди, с които да си влизат, и да се ограничим до там със задния вход. Това е една молба към всички фенове, които обичат отбора и Плевен. По този начин единствено само ще помогнат на отбора. Ако повече хора си плащат билетчетата, поне ще може този домакински мач да се плати, защото разходите са много - съдии, полиция, доктори, делегати, обслужаващ персонал и т.н. Ние в 80 процента от мачовете не можем да си покрием разходите. Затова молба към всички фенове: Купувайте си билетета!", отправи апел Александър Дяковски.