Национална среща на любителите на гоблените ще се състои в Плевен - pleven.utre.bg

Национална среща на любителите на гоблените ще се състои в Плевен

13 септември 2017, 09:30 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Очакват се и гости от чужбина

На 7 октомври 2017 година Плевен ще бъде домакин на Десетата юбилейна Национална среща на форума goblenite.org. Това е форум, чиито участници споделят общата си страст към бродерията във всичките и проявления.

Срещата ще се проведе в хотел „Балкан”, ще бъде съпроводена с изложба и награждаване на призьори от два анонимни конкурса проведени във форума през изминалата година - единият под надслов "Магията на цветята", а другият на тема "В царството на възглавниците". Отделно от това, присъстващите носят по един гоблен, който са избродирали през времето от предишната национална среща до настоящата. Така паралелно ще бъдат подредени три изложби.

"Ние като домакини, се подготвяме да посрещнем групи от всички големи български градове, както и гости от чужбина, които идват в България специално за повода. Подготвили сме подаръци и изненади, свързани с нашето културно-историческо наследство", информира Димка Дилкова - начален учител в ОУ "Д-р Петър Берон", която е сред организаторите на събитието.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета