Български знаменитости ще кръщават бебета в Плевен на 22 октомври - pleven.utre.bg

Български знаменитости ще кръщават бебета в Плевен на 22 октомври

13 септември 2017, 10:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Движение за национална кауза ДНК

Събитието е част от Националното масово кръщене 2017 и ще се проведе в храм "Света Параскева"

Както Plevenutre.bg вече писа, нa 22 октомври 2017г. в централните православни храмове на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Русе, Враца и Благоевград ще се проведе най-голямото Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България. Става дума за около 1000 бебета!

Събитието в Плевен ще се проведе в храм "Света Параскева", информираха от Движение за национална кауза /ДНК/. В инциативата участват всички родители, публикували снимка на детето си, заченато 2016 и участвали в кампанията "Направи го за България".

Родителите-участници могат да изберат за кръстници популярни лица на инициативата, сред които - Антон Хекимян, Мариана Векилска, Александър-Сано, Део, Славена Вътова, Владо Николов, Юлиана Дончева, Мария Гроздева, Иван Лечев, Хилда Казасян, Поли Генова и Емилия. Голямото събитие бележи финала на кампанията в защита на раждаемостта под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация "Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Благодарение на Патриарх Неофит и Българска Православна Църква участниците в кампанията са освободени от задължителната такса за ритуала и получават като безвъзмездно дарение кръщелните свидетелства. ДНК осигурява материални подаръци и традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, предоставени от спонсорите, съпричастни с каузата.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета