С пожелание да стане международен областният управител откри Национален пленер по живопис

Във второто издание на Национален пленер живопис „Хелиополис 2017” свои творби представят 12 автори

Областният управител на Плевен Мирослав Петров приветства участниците във Втория Национален пленер живопис „Хелиополис 2017”.

"Вдъхновението на необятната морска шир, на онази енигма на стихиите, неподвластна на контрол и вдъхваща уважение и преклонение – това е силният емоционален заряд, с който представените тази вечер великолепни творби грабват любопитните погледи на публиката.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Той подчерта, че няма по- универсален и въздействащ на сетивата език от този, с който борави изкуството.

"Затова вярвам, че идеята, заложена в провеждането на този чудесен Национален форум по живопис, да гради мостове и скрепява приятелства, ще намери своята успешна реализация. Желая успех на пленера и нека в следващите си издания да умножи обема на авторите и творбите, които показва, а защо не да прерасне и в международен!”, каза още областният управител на Плевен Мирослав Петров.

Във второто издание на Национален пленер живопис „Хелиополис 2017” свои творби представят 12 автори от Бургас, Пловдив, Троян, Плевен, Варна, София, Русе и български художник, който живее в Париж. Картините в пленера са вдъхновени от морето и Обзор и пленяват с уникалния авторски прочит на реалността. Изложбата бе бъде представена в Плевен в хотел „Ростов”