ОДМВР-Плевен стартира традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ - pleven.utre.bg

ОДМВР-Плевен стартира традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

13 септември 2017, 15:34 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Полицейски екипи вече са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини

Стартира традиционната акция на полицията преди началото на учебната година "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!".

Полицейски екипи от ОДМВР-Плевен вече са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини и са изпратени писма за освежаване на пътната маркировка в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения. Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата с акцент създаването на ред и сигурност по време на учебните занятия. 

Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Системни проверки ще има и в питейните и увеселителни заведения за присъствие на малолетни и непълнолетни след установения час.

Периодът от 25 септември до 1 октомври 2017 година е обявен за Седмица на превенция на детската пътна безопасност, а 30 септември 2017 година -  за Ден на превенцията на национално ниво.

Етикети
ПлевенОДМВР


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета