"Заедно в час" за първи път ще си партнира с училища в областите Плевен и Велико Търново

Животът

13-09-2017, 16:12

Снимка:

zaednovchas.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Заедно в час" разширява своята дейност в област Плевен от септември 2017

"Заедно в час" за първи път ще си партнира с училища в областите Плевен и Влико Търново

Повече от 160 учители по програма "Заедно в час" ще влязат в класните стаи през учебната 2017/2018 г. Новите участници са 59 души и са част от седмия випуск на програмата. Те се присъединяват към 108 свои колеги, които продължават втората си година в училище.

През новата учебна година "Заедно в час" ще работи с повече от 80 училища партньори в 12 области на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Новите учители ще преподават на ученици от първи до дванадесети клас по различни предмети, като най-голям е броят на учителите по чужди езици и възпитателите в начален етап на обучение.

Мисията на "Заедно в час" е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията, създадена по инициативата и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”, привлича и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна.

Заедно в час разширява обхвата на своята работа непрекъснато и с включването на нови региони, където има училищни екипи, родители, институционални и корпоративни партньори, които са отворени за иновации и активно търсят начини да направят училището и образованието по-полезно и качествено.

През 2017 година организацията за първи път ще работи с училища партньори в Плевен и Велико Търново, където в три населени места ще преподават четирима нови учители по програма "Заедно в час".

До момента през програмата са преминали 163 души. По-голямата част от тях остават професионално ангажирани в сферата на образованието чрез работа в училище, в неправителствени организации, развиването на социално предприемачество и участие в развитието на публични политики.