Председателят на НССБ ще бъде на откриването на учебната година в Пордим

Над 50 ученици в неравностойно социално положение ще бъдат подпомогнати с учебни пособия

По покана на ръководството на училището председателя на НССБ Слави Михайлов ще бъде на откриването на учебната година в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Пордим.

Над 50 ученици в неравностойно социално положение с нисък социален статус и от бедни семейства от училището ще бъдат подпомогнати с учебни пособия в рамките на благотворителна инициатива стартирала през месец август, която има за цел "Да върнем децата отново на училище".

"Смятам, че основно проблема за отпадащите деца от училище е точно поради липса на възможности. Държавата трябва да помисли в тази посока и да подкрепя учениците. Средното образование е гарантирано, но липсват механизми, които да дават резултати, и чрез които повече деца да са в класните стаи", сподели Слави Михайлов.

Освен учениците от община Пордим от Сдружението споделиха, че кампания за подпомагане на учебни пособия ще продължи до 30 септември и целта е максимален брой ученици от малки населени места в страната да получат подкрепа.

"Все още може да се включите в инициативата и да дарите нужните учебни пособия, за да зарадваме повече деца", отбелязват от НССБ.