Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена, откраднала парите на пенсионерка - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена, откраднала парите на пенсионерка

14 септември 2017, 10:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внеси в съда обвинителен акт срещу 25-годишна жена, откраднала парите на пенсионерка докато поставя инжекция на детето й.

Обвинението срещу Махмудия С. е за това, че на 12.02.2017 г. в с. Беглеж, обл. Плевен, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, отнела чужди движими вещи - една кутия с цигари и сумата от 93 лв. - всичко на обща стойност 97,65лв., от владението на собственика Мария И., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл.195, ал.1, вр. чл.194 от НК.

Обвиняемата имала дете на 4 години, което боледувало и по лекарско предписание трябвало да му се поставят инжекции. Знаела, че пенсионерката Мария И. от същото село имала нужните медицински познания и може да постави инжекцията на детето й. В тази връзка на 12.02.2017 г. преди обяд посетила дома й. Пенсионерката живеела сама. Поканила обвиняемата да влезе и се уговорили кога да постави инжекцията на детето. Докато се уговаряли обвиняемата видяла, че пострадалата държи пари под покривката на маса и решила да ги открадне.

В уговореното време обвиняемата завела Мария И. до дома си. Докато жената се занимавала с детето и му поставяла инжекцията, обвиняемата излязла и бързо отишла до къщата на Мария И. Видяла, че входната врата е заключена и я натиснала с крак, като от натиска се счупила бравата. Влязла в къщата и взела парите скрити под покривката на масата и кутия с цигари. След това разхвърляла различни вещи в стаите и се върнала в дома си. Там Мария И. тъкмо приключила работата си и нищо не подозираща си тръгнала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета