Плевен се включва в Европейския ден без жертви на пътя - pleven.utre.bg

Плевен се включва в Европейския ден без жертви на пътя

15 септември 2017, 07:04 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

"Спаси животи!", е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по повод 21 септември

Спаси животи! Това е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по повод 21 септември, Европейския ден без жертви на пътя. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death). Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя. 

Областна администрация - Плевен е сред институциите, които подкрепят инициативата.

В събитийна програма, посветена на Европейския ден без загинали на пътя - 21 септември, част от Европейската седмица на мобилността (16 - 22 септември), са предвидени: Акция за контрол за използване на обезопасителни колани и системи за деца и защитни каски на 16 септември: 17 септември - Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти; Раздаване на материали за популяризиране на деня и превенция на пътната безопасност на всички автогари в големите градовена на 21 септември; Подпомагане на трафика и контрол на движението по пътищата на 22 септемвриКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета