Детелин Далаклиев: Кубрат ще трябва да направи мача на живота си срещу Джошуа

Световният шампион от Милано 2009 даде ценни съвети на Кобрата

Детелин Далаклиев коментира предстоящата битка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа пред  "България днес". Плевенчанинът даде ценни съвети на Кобрата преди мача му с англичанина, който детронира Владимир Кличко. Kaкто вече е известно, Пулев и Джошуа ще се бият за титлите на IBF, WBO и IBO на 28 октомври.

"Очаквам да стане здрав мач. Смятам, че на Кубрат ще му върви играта срещу Джошуа. Англичанинът е много здрав физически, но не е непреодолим. Важното е Кобрата да държи центъра на ринга и да го засреща с прави удари. Освен това трябва да приеме боя, като не дава на Джошуа да върви напред", казва Далаклиев.

"Англичанинът е типичен силов играч, който прегазва съперниците. Познавам го още при аматьорите. Засичали сме се по състезания. Не ми харесва като стил, но не е за подценяване. Кубрат ще трябва да направи мача на живота си. Освен да държи центъра, Кобрата ще трябва да използва повече удари и атаки. Да го хваща на серии и задължително да го тормози с левия прав", допълва световният шампион от Милано 2009.

Кубрат никога не се е боксирал на подобен стадион, но Далаклиев не вярва, че това ще бъде проблем за него. "Мечтата на Кубрат е да стане световен шампион. Той е наясно, че това вероятно ще бъде последният му шанс. Когато си на ринга, се изключваш", категоричен е Детелин.