Депутатът Владислав Николов уважи празника за 120-годишнината на читалището в Згалево

Събитието уважи и кметът на Община Пордим Детелин Василев

"Освен с красивата си природа и дружелюбни хора село Згалево смело може да се гордее и с още едно изключително значимо постижение – 120 години съхранена българщина, традиции и култура. Читалището е онази съкровищница на идентичността на българския народ, на историята, фолклора и мечтите на поколения наред. Затова опазването на това безценно хранилище е била първа и най-отговорна задача на нашите предци.”, с тези думи народният представител Владислав Николов се обърна към присъстващите на тържественото честване на 120 години НЧ „Съзнание 1897” в село Згалево, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ. "Щастлив съм, че възрожденските идеали живеят в съзнанието на хората от Згалево и аз имам привилегията да бъда част от тази горда общност”, допълни още Владислав Николов.

Събитието уважи и кметът на Община Пордим Детелин Василев, който също отправи приветствие за празника на читалището. Той пожела на всички здраве, щастие и късмет.

"Всички ние сме отговорни съм традициите и наследството си, затова с общи усилия ще продължим да ги браним, както 120 години това са правили поколения жители на Згалево. Честит празник”, каза Детелин Василев.