Плевенските огнеборци продължават битката за купа "Одесос" (Снимки)

Във втория ден на турнира пожарникарите мериха сили в дисциплините "100-метрова пътека с препятствия" и "Пожарна щафета 4×100 метра"

Както вече писахме, плевенските огнеборци участват в четвъртото издание на международния клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос". Надпреварата се провежда на стадион “Локомотив" във Варна, като тази година за призовите места спорят мъжки клубни тимове от Молдова, Чехия, Румъния и България, както и 3 женски от България и Чехия.

Във втория ден на турнира пожарникарите мериха сили в дисциплините "100-метрова пътека с препятствия" и "Пожарна щафета 4×100 метра". 

В отборното класиране на "100 м пътека с препятствия" плевенчани завършиха на пето място в отборното класиране, а на малкия финал, за купата на директора на РДПБЗН - Варна, в който участват състезателите с най-добри времена, Чавдар Пачуков и Георги Костов стигнаха до полуфинала.

Щафетата, за съжаление, се разви лошо за тима на РДПБЗН - Плевен. Първата не финишира поради травма на един от състезателите, а втората рискува, но без успех, който да компенсира крайния резултат.

Надпреварата край морето продължава в четвъртък с дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа".