Академик Бултекс 99 - Черно море Тича е финалът за купата на Плевен

Спартак и Левски ще играят за третото място

Академик Бултекс 99 и Черно море Тича ще определят носителя на купа "Плевен". Пловдивчани се наложиха над Левски със 78-76, а домакините от Спартак отстъпиха на варненци със 77-86. И двата полуфинала предложиха много емоции и драматични моменти за зрителите в зала "Балканстрой".

Битката за 3-4 място и финалът са утре от 18.00 и 20.30 часа.

Обновеният тим на Спартак получи доверието на публиката

Специален гост за официалното откриване бе певицата Люси Дяковска, която изпълни химна на България, облечена във фланелката на своя брат - Александър Дяковски. Припомняме, че именно по инициатива на наставника на плевенчани турнирът бе възроден.

"Благодаря ви искрено, че сте тук. В тези тежки и трудни времена за нас - вие сте до нас. Защото само заедно можем да успеем и да излезем от това положение. Тази година ще имаме спешна нужда от вас, от вашата подкрепа и особено от вашето търпение, за което и аз, и отбора, ви молим искрено. Много се радвам, че успяхме да възстановим този турнир, да имаме още нещо, на което ние, плевенчани, да се радваме", сподели в емоционалната си реч пред зрителите в залата Александър Дяковски. Той благодари на всички спонсори, на Цветан Антов за предоставения шанс, на Румен Петков, заради когото отборът все още съществува, както и на семейството си.