Пламен Тачев с важни предложения при обсъждане на изменения на закона за МВР - pleven.utre.bg

Пламен Тачев с важни предложения при обсъждане на изменения на закона за МВР

21 септември 2017, 12:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Три са предложенията му

Три предложения при обсъждане на  Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи направи днес в Народното събрание депутатът Пламен Тачев.

Да се разширят правомощията на полицейските органи на Главна дирекция „Гранична полиция”, които ще могат да осъществяват оперативно-издирвателната си дейност и разследване на престъпления, свързани с функционалната им компетентност, на територията на цялата страна.

Да се регламентира механизъм за сдружаване на доброволните формирования на национално ниво, както и условията, при които е задължително изграждане на локални системи, които да бъдат интегрирани с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.

Да се въведе системата „е Call”, в съответствие с националното и европейско законодателство. „е Call” е спешно повикване от превозно средство на тел.112, направено автоматично за осъществяване на звукова връзка между пътниците в превозното средство и най-подходящия център за приемане на спешни повиквания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета