Тити Папазов зарадва близо 400 плевенски деца (Снимки)

Баскетболният специалист гостува на ОУ "Д-р Петър Берон" и създаде незабравими спомени за учениците

Във връзка с предстоящия европейски ден на спорта, който ще се отбележи на 29 септември, в ОУ "Д-Р Петър Берон" гостува баскетболният треньор Константин Папазов. Инициативата се осъществи и с подкрепата на Plevenutre.bg. 

Тити Папазов зарадва близо 400 плевенски деца (Галерия)

Както знаете, Папазов е в града на Панорамата заради баскетболния турнир за купа "Плевен", който започна вчера.

В ОУ "Д-р Петър Берон" бе проведен демонстративен урок под ръководството на Тити, а малчуганите определено бяха доста развълнувани от срещата си с него.

Близо 400 деца прекараха една страхотна сутрин, изпълнена със спортно забавление, а накрая всички получиха автографи и се снимаха за спомен с наставника на Левски.

Събитието се проведе в две части. В първата участваха децата от начален етап от 1 до 4 клас, а във втората част - учениците от 5 до 7 клас.

Папазов раздели учениците на по два отбора, като в същото време организира и две агитки, като едните трябваше да скандират Спартак, а другите - Плевен.

"Искам да запомните нещо от мен. Казвам го като човек, който може да не е по-умен от вас, но е по-мъдър и има повече опит. Да научите, че след родителите, най-важният и близък човек за вас е учителят. Това е човекът, който извън семейната среда ще ви отвори всички прозорци за света. Доверете му се и му вярвайте! За съжаление в последните години до голяма степен беше обезценен труда на учителите, неговата значимост. Но е важно, когато пораснете и се обърнете назад в годините, да се сещате винаги за този човек, който пръв извън семейната среда, е бил до вас. Много ми се иска всяко едно дете да знае, че училището е страшно значимо нещо за него. Много е важно всяко едно дете да знае, да уважава, да идва в училище с много голяма амбиция и всеки ден да научава нещо ново за света и живота", сподели Тити пред учениците.

"Ако искате да се научите на дисциплина и да бъдете отговорни, трябва да спортувате. Спортът развива най-важните неща у хората - физическите качества, здравето... Хората, които са се занимавали със спорт, стават много по-отговорни в живота", изтъкна Тити.

Треньорът на Левски проведе няколко игри с децата, а след това обърна внимание на всяко едно от тях за автограф и снимка.

Това беше изключително забавно, интересно и атрактивно за учениците събитие", сподели директорката Ваня Дражева след края на срещата, продължила повече от два часа.

Г-жа Дражева запозна Тити с базата на училището и му показа подготвения инестиционен проект за кандидатстване по национални и европейски програми "Благоустрояване и озеленяване - двор на ОУ "Д-р Петър Берон", който би модернизирал дворното пространство на школото.

Папазов си тръгна от плевенското училище с обещание за нови срещи, както и с покана към учители и ученици да дойдат в зала "Балканстрой" на 21 октомври, когато Левски гостува на Спартак.