Мирослав Петров: Каузата България надхвърля различията и политическите интереси

109 години след обявяването на Независимостта България продължава гордо да отстоява своите позиции като пълноправен член на ЕС и НАТО

"На 22 септември 1908 година свободна, единна и независима България заявява гордо, че е готова с цената на всичко да отстоява своето историческо право да е равна с всички останали свободни страни в Европа и по света. Народ, политически елит и владетел ясно съзнават, че освободена България никога няма да е истински свободна, ако не е единна и независима. Каузата България надхвърля различията и политическите интереси, давайки неподозирани сили и решителност на младата българска дипломация.”, каза в празничното си слово областният управител на Плевен Мирослав Петров, цитиран от пресцентъра на местната администрация.

Той подчерта, че 109 години след обявяването на Независимостта България продължава гордо да отстоява своите позиции като пълноправен член на ЕС и НАТО.

"Неслучайно „Съединението прави силата” е мотото на предстоящото догодина председателство на страната ни на Съвета на ЕС. Така заветът на предците ни продължава да звучи и днес, за да пребъде България!”, каза още областният управител Мирослав Петров.