Ново младежко пространство по проекта "Тhe Spot” откриха в Плевен

Активна събота с много тренировки, игри и работилници откри "Мястото"

Активна събота във връзка с откриването на обновен парк в Плевен, част от един от десетте обекта, които тази година се осъществяват в България, бе организирано днес. Става дума за пространството между улиците "Христо Ясенов", "Браила" и "Одеса", което вече е превърнато в притегателно място за младите хора.

Програмата за събитието бе изпъстрена с много спортни и творчески занимания, много изненади, игри за най-малките и много настроение.

Инициативата е с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Техническото разработване е на урбанисти на BGAktiv, а във всички етапи бяха привлечени да участват млади хора от града.

Ръководител на проекта и председател на МАДЮТК - България е Линка Михова.

“The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.